Kurser for ledige Odense
Er du ledig? I så fald har du ret til en 6 ugers jobrettet uddannelse, som kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.
Uddannelsen vil være gratis for dig, da udgifterne dækkes af dit jobcenter.
På denne side har vi samlet vores udvalg af kurser for ledige, som er godkendte i Odense.
Kurser for ledige København - hvad kan jeg få?
Hvis du bor i Odense, er der en række forskellige 6 ugers jobrettet uddannelser, som du kan få bevilget af dit jobcenter.
Det er også vigtigt at pointere, at når du bor i Odense, så kan du også få kurser som er bevilget på positivlisterne i de tilstødende regioner til Region Fyn.
Nedenfor kan du se de kurser for ledige, som er godkendt i Odense.
Søg kurser for ledige via tilstødende regioners positivliste
Hvis ikke du kan finde et kursus som tiltaler dig, skal du være opmærksom på, at når du bor i Odense, kan søge kurser for ledige via tilstødende regioner til Region Fyn.
I dit tilfælde vil det være relevant at kigge på RAR Sjælland og RAR Sydjylland.
Kurser for ledige Odense
Så nemt er det
Vi hjælper dig trygt igennem processen fra start til slut, og sørger for at du får de rigtige informationer tilsendt.
Den landsdækkende positivlister dækker hele landet, og du har som ledig ret til at søge et kursus fra denne liste såfremt du er enten ufaglært eller faglært dagpengemodtager. Du kan også søge kursus via denne liste, hvis du både har en kort videregående uddannelse (KVU’er) og samtidig også har en erhvervsfaglig uddannelse. Vær opmærksom på, at kurset skal være afholdt inden 9 måneders ledighed, hvis du er over 25 år og inden 6 måneders ledighed, hvis du er under 25 år.
De regionale positivlister er inddelt i 8 regioner og du kan derfor søge kurser ud fra den region du bor i. Du kan søge kurser via den regionale positivliste, hvis du er højtuddannet eller har været ledig i mere end 9 måneder (hvis du er over 25 år). Der kan være forskel på hvilke kurser, der bliver udbudt på de forskellige lister og dette fastlægges bl.a. ud fra hvilke brancher, der mangler arbejdskraft i de forskellige regioner.
Jobrettet uddannelse erstatter 6 ugers selvvalgt
Hvad er en jobrettet uddannelse og jobrettet opkvalificering?
Jobrettet uddannelse er et tilbud til ledige i forbindelse med opkvalificering med fokus på at komme hurtigt videre i job.
Uddannelsen skal være afsluttet inden fulde 9 måneders ledighed (6 måneder for personer under 25 år). Uddannelsen kan vare op til 6 uger.
Man kan vælge imellem uddannelser der ligger på den landsdækkende positivliste, der er udvalgt på baggrund af erhvervslivets behov.
For at blive godkendt til 6 ugers jobrettet uddannelse skal du:
- være ledig i op til 9 måneder (6 måneder for personer under 25 år)
- vælge et kursus på den landsdækkende positivlisten – listen kan du finde her
- ikke have en videregående uddannelse der er højere end en kort videregående uddannelse (KVU) – med mindre man også har en erhvervsfaglig uddannelse
Tip!
Du har stadig mulighed for at få bevilget et 6 ugers kursus for ledige, selvom du ikke er berettiget til jobrettet uddannelse. Kontakt din a-kasse og undersøg, om du er berettiget til 6 ugers kursus fra den landsdækkende positivliste.
Hvis du ikke er berettiget til kursus fra den landsdækkende positivliste, er der mulighed for at komme på 6 ugers kurser for ledige fra den regionale positivliste ved at henvende dig til dit jobcenter.
Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores 6 ugers kurser og få oplyst kursusnummeret fra den landsdækkende og/eller regionale positivliste, som du kan henvise til i din a-kasse eller dit jobcenter.
Når du har besluttet dig for ét eller flere af vores kurser til ledige, skal du gøre følgende for at tilmelde dig.
Hvis du er ledig i 1. ledighedsperiode:
- Ring på 70 27 27 84 eller udfyld vores formular, og så kontakter vi dig
- Vi kontakter dig altid inden vi tilmelder dig, da vi skal være sikre på at kurset passer til dine kvalifikationerne
- Når afklaringen er på plads reserverer vi pladsen til dig, og vi fremsender de rette blanketter til din mail
- Du skal nu udfylde, underskrive og sende blanketten pr. mail til din sagsbehandler i din a-kasse.
- Herefter udfylder og underskriver a-kassen sin del og sender retur til os.Vi skal gerne modtage godkendelsen fra din a-kasse senest fredag inden kursusstart.
- Så snart vi har modtaget godkendelsen fra din a-kasse, sender vi en bekræftelse til dig på mail.
- Ca. en uge inden kursusstart vil du modtage en velkomstmail med praktiske informationer.
Såfremt du er berettet til 6 ugers jobrettet uddannelse, er du nu klar til at deltage i kurset – gratis! Kursusmaterialer udleveres første kursusdag.
Hvis du er ledig i 2. ledighedsperiode:
- Det er dit jobcenter der skal godkende dig til 6 ugers kurser for ledige, når du har været ledig i længere tid end 9 måneder. Gå derfor ned og præsenter kurset for din sagsbehandler i jobcenteret
- Bevilger din sagsbehandler kurset, skal du kontakte os på 70 27 27 84 eller udfyld vores formular, og så kontakter vi dig
- Vi skriver dig op til kurset, men vi skal modtage skriftlig bekræftelse fra Jobcenteret, inden du kan deltage på kurset. Sørg derfor for at få sagsbehandleren til at kontakte os på kurser@itucation.dk
- Når vi har fået en skriftlig godkendelse fra Jobcenteret, er du nu klar til at deltage i kurset og vi sender dig en bekræftelse på mail.
- Vi fremsender en velkomstmail til dig på mail ca. en uge inden opstart.
Kursusmaterialer udleveres første kursusdag.
Vi glæder os til at have dig på holdet
Er du ledig og i tvivl om hvad de enkelte ledighedsperioder betyder og ledighedperiodens længde? Er du i tvivl om hvilken periode du er i og hvad det betyder i forhold til dine uddannelses muligheder, så har vi nedenfor kort beskrevet det. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller ønsker vejledning omkring vores kurser. Kontakt os på kurser@itucation.dk eller 70 27 27 84
Første ledighedsperiode
Når du er i din 1. ledighedsperiode har du fra første ledighedsdag ret til at tage et 6 ugers kursus for ledige fra den nationale positivliste, hvis du er ufaglært ledig, faglært ledig eller ledig med kort videregående uddannelser (KVU) og samtidig har en erhvervsfaglig uddannelse. Det kaldes 6 ugers jobrettet uddannelse. Kontakt eventuelt din a-kasse, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til dette.
Du er i din første ledighedsperiode, når du har været ledig i max 9 mdr. Er du under 25 slutter din 1. ledighedsperiode efter 6 mdr.
Uddannelsen skal være sluttet inden du har været ledig i 9 måneder. Hvis du har forbrugt din 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du som udgangspunkt ikke få yderligere kurser i din første ledighedsperiode. Du kan gå i dit jobcenter og høre om dine muligheder.
Hvis du ikke er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse via din a-kasse (grundet uddannelsesniveau eller lignende) i din 1. ledighedsperiode, kan du søge om 6 ugers kurser for ledige fra den regionale positivliste via dit jobcenter.
Anden ledighedsperiode
Når du har været ledig i længere end 9 måneder (6 måneder, hvis du er under 25 år), har du ikke længere ret til 6 ugers jobrettet uddannelse. Hvis du ikke fik brugt dine 6 ugers jobrettet uddannelse i løbet af de første 9 måneder, går de tabt. Så tøv ikke med at melde dig på et kursus!
Du er i din 2. ledighedsperiode efter 9 måneder (6 måneder hvis du er under 25 år) og frem til 2. år hvor du mister dagpengeretten. Du har stadig mulighed for at tage uddannelse, men det skal nu godkendes af dit jobcenter i forbindelse med en jobplan.
Du har mulighed for at søge et kursus fra den regionale positivliste via din jobcenter, når du er i 2. ledighedsperiode. Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om 6 ugers kurser for ledige og få oplyst kursusnummeret fra positivlisten, som du kan henvise til i dit jobcenter.
Løntilskud i din ledighedsperiode
Du kan uanset din ledighedsperiode altid komme i job med løntilskud. Under løntilskud i en virksomhed vil du modtage den overenskomstmæssige løn, men du vil under hele forløbet forbruge af din dagpengeret. Hvis du har yderligere spørgsmål til dine muligheder for løntilskud, kan du kontakte din a-kasse.
Sygdom og barsel i din ledighedsperiode
Hvis du bliver syg, mens du er ledig, skal du melde dig syg på jobnet, da du ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Din a-kasse får automatisk besked om din sygemelding, men vi anbefaler du også fortæller det til din a-kasse. Når du er blevet rask skal du huske at raskmelde dig på jobnet igen. Hvis du er i løntilskud skal du blot melde det til din arbejdsgiver.
Hvis du skal på barsel i din ledighedsperiode gælder samme regler. Du skal melde det på jobnet, da du ikke er til rådighed, og du skal ligeledes “raskmelde” dig på jobnet når din barsel er slut.
Sygedagpenge og barsel i din ledighedsperiode
Når du sygemelder dig eller skal på barsel, vil du modtage sygedagpenge fra kommunen og ikke din a-kasse. Du får det samme beløb udbetalt.
Som ledig har du mulighed for at få 6 ugers kursus. Kontakt din a-kasse og spørg, om du er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse fra den nationale positivliste med kurser til ledige. Hvis du ikke er berettiget til kursus fra den nationale positivliste, kan du søge dit jobcenter om et kursus fra den regionale positivliste. Det er et rigtig godt tilbud, og en god mulighed for at opgradere dine kompetencer, så du hurtigt kan komme i arbejde igen. Når det er sagt, er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du bruger dine 6 ugers kursus.
Her er 5 råd til, hvordan du vælger et kursus, der får dig hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet
- Undersøg markedet og vælg den rette udbyder
- Vælg et relevant kursus – vær realistisk
- Vælg kursus med praktisk erfaring – og med efterfølgende certificering eller eksamen
- Opgrader dit CV – brug dit netværk
- Brug din nye viden
Læs hele artiklen under nyheder/presse. Klik her
Til ledige – brug Linkedin til at synliggøre dig selv
Vikar- og rekrutteringsbureauer bruger LinkedIn, når de leder efter kandidater. Hvis du er jobsøgende, er det derfor vigtigt at du har en profil på LinkedIn, så rekrutteringskonsulenterne kan finde dig.
Hvor søger en arbejdsgiver efter en ny medarbejder?
De fleste firmaer, der er på udkig efter en ny medarbejder, søger i såvel officielle som uofficielle kanaler. Selvom arbejdsgiveren i langt de fleste tilfælde først og fremmest kigger på de jobansøgninger – opfordrede eller uopfordrede – som han eller hun har modtaget, så vil langt de fleste arbejdsgivere foretage en Google søgning på i hvert fald de mest interessante kandidater. Så selvom det primære i din jobsøgningssituation er en god ansøgning og et fyldestgørende CV – så kan det, Google fortæller om dig, ende med at blive tungen på vægtskålen. Det som du kommenterer og skriver på Linkedin vil kunne findes i en google søgning.
Nyuddannede har også kompetencer der skal på linkedin
Rigtig mange nyuddannede glemmer, at LinkedIn kan være en lige så stor kilde til viden og inspiration som Google. Chefkonsulent Mary Kobia har en god pointe, når hun siger: “Først og fremmest skal du ikke opfatte dig selv som nyuddannet uden praktisk erfaring. Se i stedet dig selv som én, der kommer med den nyeste viden inden for faget – ligegyldigt om det er geofysik eller spildevandsrensning.”
Hvad skal en god Linkedin profil indeholde – og hvad kan den bruges til?
LinkedIns søgemaskine er ikke lige så avanceret som Googles, men præcis som alle andre søgefunktioner bygger den grundlæggende på søgeord/tags. Det er derfor utroligt vigtigt at bruge de rigtige ord på din LinkedIn profil og især i felterne Professional “Headline”, Experience og Specialties. For det er disse søgeord, rekruttørerne finder din profil på – hvis den er optimeret til det!
Så hvad skal du så huske, når du gerne vil optimere din LinkedIn profil?
Vi har samlet et par gode råd fra en række eksperter i sociale medier:
– Kompletter din profil: Først og fremmest skal du sørge for, at din Linkedin profil er komplet – d.v.s. at du har udfyldt alle de områder, Linkedin spørger dig om
– Læg særligt vægt på din professionelle headline, din erfaring og dine særlige kompetencer. Din headline skal sælge, hvem du er, hvad du kan, og hvad du har af karriemål
– Husk at bede om anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere, kolleger, mentorer etc. og vise dem på linkedin
– Læg et godt og vellignende profilbillede op på LinkedIn (undgå festbilleder etc. – de passer bedre til Facebook)
– Networking: Dernæst er Linkedin en uvurderlig kilde til networking – husk at linke dig til mentorer og andre, der kan hjælpe dig videre på din vej mod et nyt job
– Research: På Linkedin kan du finde en del information om potentielle arbejdsgivere – samt se, om de kender nogen, du kender. Det er altid en god ide at lave lidt research før et jobinterview, så du kan danne dig en ide om hvem det er, du skal møde
– Brug linkedins features: Husk at du kan uloade dit CV til din Linkedin profil – og at du desuden også kan lægge slideshows på linkedin.
– Der eksisterer rigtig mange fagspecifikke grupper, hvor folk rådspørger hinanden indenfor et eller flere specifikke områder. Meld dig ind i dem der er relevante for dig og kommenter på de indlæg der kommer.
Grupper på LinkedIn
I den digitale tidsalder er networking ofte den nøgle, der låser døren til jobmarkedet op – vi vil derfor gerne opfordre vores kandidater og ledige kursister til også at “netværke” på linkedin via vores gruppe “Itucation kandidater – mest for jobsøgende“.
Der er også andre store netværk for jobsøgende som kan anbefales at bruge.
Sådan søger du et 6 ugers kursus for ledige
Skal du i stedet søge kurset gennem dit jobcenter, skal du tage en snak med din sagsbehandler og fortælle hvorfor kurset er relevant for dig og dine fremtidige jobmuligheder. Du kan her tage udgangspunkt i de praktiske informationer vi har sendt til dig.
FAQ
Hvad er Itucations tilbud til ledige i Odense?
Itucation tilbyder 6 ugers kurser til ledige i Odense indenfor IT-specialist områderne.
Hvem kan deltage i Itucations kurser for ledige?
Ledige medlemmer af en a-kasse eller et jobcenter, der er ufaglærte, faglærte eller har en erhvervsfaglig uddannelse og en kort videregående uddannelse (KVU), kan deltage i Itucations kurser.
Hvordan kan man tilmelde sig Itucations kurser for ledige i Odense?
Du kan tilmelde dig Itucations kurser for ledige ved at kontakte dit jobcenter eller din a-kasse og bede om godkendelse af kurset.
Hvordan adskiller Itucations kurser sig fra andre kurser for ledige i Odense?
Itucations kurser er specielt designet til at imødekomme behovene hos ledige ved at tilbyde kurser indenfor IT-specialist områderne, hvilket øger chancerne for at finde et job indenfor dette felt.